U trendu

Si Đinping: Teretni vozovi između Kine i Evrope dali novu snagu svetskom ekonomskom razvoju

Predsednik Kine Si Đingping uputio je danas čestitku povodom otvaranja Međunarodnog foruma o redovnim teretnim vozovima između Kine i Evrope, ukazujući da su oni ubrizgali novu snagu u svetski ekonomski razvoj.

Si je naveo da su se redovni teretni vozovi, od njihovog pokretanja, „bezbedno, stabilno i neometano kretali između kineskih i evropskih gradova, što je stvorilo novi obrazac međunarodnog transporta između Azije i Evrope, uspostavilo novu platformu za ekonomsku saradnju duž železničkih linija i osiguralo stabilnost međunarodnih industrijskih lanaca snabdevanja“, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

„Sledeći duh ‘Puta svile’, koji karakterišu mirovna saradnja, otvorenost i uključivost, međusobno učenje i ostvarenje uzajamne koristi, i insistirajući na principima zajedničkih konsultacija, izgradnje i korišćenja, Kina će sa svim stranama raditi zajedno na davanju novog i većeg doprinosa globalnom ekonomskom razvoju, blagostanju svih naroda i izgradnji zajednice zajedničke budućnosti čovečanstva“, naveo je Si.

Međunarodni forum o redovnim teretnim vozovima između Kine i Evrope otvoren je danas u gradu Lijenjungangu u istočnoj kineskoj provinciji Đijangsu.

Forum, čiji je moto „Produbljivanje međusobne povezanosti i unapređenje saradnje od uzajamne koristi“, zajednički organizuju kineska Nacionalna komisija za razvoj i reforme, Ministarstvo transporta, Generalna uprava carina, Nacionalna železnička korporacija, kao i vlade provincija Đijangsu, Unutrašnja Mongolija, Heilungđijang, Henan, Čungćing, Sičuan, Šensi i Sinđijang.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar