najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Simens razmatra premeštanja kapaciteta iz drugih zemalja u Srbiju

Kompanija Simens nastaviće da povećava broj zaposlenih u fabrici vetrogeneratora u Subotici i razmatra premeštanje kapaciteta iz drugih zemalja u Srbiju, najavio je generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger (Eichlinger).

“Simensova fabrika u Subotici je dobar primer šta možemo da uradimo i tamo ćemo nastaviti rast i otvaranje radnih mesta. Početkom sledeće godine trebalo bi da objavimo dobre vesti”, rekao je agenciji Beta Ajhlinger, koji je na čelu Simensa u Srbiji od 1. avgusta ove godine.

Ajhlinger nije mogao u ovom trenutku da otkrije detaljnije planove o povećanju broja zaposlenih u Simensovoj fabrici u Subotici, koja će nakon zapošljavanja 220 radnika do kraja septembra, obezbediti posao za oko 1.500 ljudi u kompaniji Simens Srbija.

On je istakao da je pogon u Subotici trenutno peta po veličini fabrika velikih generatora za vetrenjače na svetu u korporaciji Simens, a da je cilj da bude na prvom mestu.

“Planovi već postoje i razmišljamo kako da poboljšamo situaciju u Srbiji premeštanjem kapaciteta iz drugih zemalja i popravimo ekonomski položaj Srbije i kompanije istovremeno”, istakao je on.

Ajhlinger je rekao da je Simens zadovoljan rezultatima poslovanja u Srbiji u tekućoj poslovnoj godini, koja se završava 30. septembra, ali da ne bi bio dobar menadžer kada bi rekao ne bi moglo i bolje.

“Pokrenuli smo promene u određenim delovima poslovanja. U Srbiji smo posvećeni rastu i voleli bismo da ljudima damo više posla i veće plate”, rekao je generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger.

Nemački Simens je fabriku u Srbiji uvrstio u grupu najvećih i najznačajnijih u svom proizvodnom sistemu i do sada je izvezeno gotovo 18.000 vetrogeneratora.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike