najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sindikat Sloga: Optuštanja i zapošljavanja po partijskom ključu

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” ocenio je danas da će na listama za otpuštanje u javnom sektoru u Srbiji najviše biti onih sa dugogodišnjim radnim stažom i pred penzijom, a najmanje članova partija koji su poslednjih godina zaposleni u lokalnim samoupravama, državnim agencijama i ministarstvima.

“Na ovu sumnju ukazuje i to što je Zakon o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru donet na brzinu, u jeku godišnjih odmora, potpuno netransparentno i bez saglasnosti sindikata kao obaveznih socijalnih partnera, ali i bez ozbiljne rasprave”, navodi se u saopštenju “Sloge”.

Taj sindikat smatra da su za sprovođenje bilo kakvih ozbiljnijih reformskih mera, među kojima je i racionalizacija broja zaposlenih u javnom sektoru, potrebne godine ozbiljnog rada, ponekad i decenije, a ne meseci, kako to najavljuju predstavnici vlasti.

“Opravdana je bojazan da će se i posle otpuštanja nastaviti upošljavanje kadrova po preporuci partijskih knjižica, dok će oni sa 50 godina života i više ostati bez posla, ali i šanse da ga ponovo nađu”, upozorila je “Sloga”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike