U trendu

Sindikat zaposlenih u Dizniju na Floridi izborio se za povećanje plata

TALAHASI – Kompanija Volt Dizni postigla je danas provizorni sporazum sa sindikatom zaposlenih u tematskim parkovima na Floridi, prema kojem je domarima, prevoznicima i zaposlenima u ugostiteljskom sektoru garantovana minimalna plata od 18 dolara na sat.

Prema ovom sporazumu, zaposleni će dobiti povećanje od 8,6 dolara po satu do isteka ugovora, pri čemu će povećanje od 3 dolara doći ove godine, prenosi Blumberg.

Sindikat koji broji 45.000 članova koji su zaposleni u tematskim parkovima u vlasništvu kompanije Dizni, pregovarala je o ovom sporazumu mesecima unazad, a 2018. su se izborili za povećanje plate na 15 dolara po satu, a taj ugovor istekao je u oktobru.

Blumberg navodi da su radnici kao razlog za povećanje plata naveli rastuće troškove života na Floridi, kao i činjenicu da su pojedini radnici zbog niske plate preskakali obroke u toku dana.

Dizni je jedan od najvećih poslodavaca u saveznoj državi Floridi, a park Medžik kingdom najpopularniji je na svetu, sa više od 10 miliona posetilaca godišnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.