U trendu

Sinergija Pošte, Telekoma, Dunava i Banke Poštanska štedionica

BEOGRAD – Čelni ljudi Pošte, Telekoma Srbija, Dunav Osiguranja i Banke Poštanska štedionica potpisali su danas protokol kojim je dogovoreno da će svoje usluge građanima manje razvijenih područja Srbije ponuditi u poslovnicama koje tamo postoje što su najčešće poštanske.

Prilikom potpisivanja u PTT Muzeju u Beogradu poručeno je da će ove četiri kompanije sa državnim kapitalom kroz saradnju ostvariti sinergetski efekat na korist građana i države Srbije, kao i kompanija.

Inicijator razvoja saradnje direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević najavio je da će prvi rezultat biti zajednički rad u pošti u Bosilegradu što će se uskoro ostvariti.

„Naš cilj je da gde jedna od kompanija ima poslovnicu budu prisutni sve četiri kompanije“, rekao je on i dodao da najrazuđeniju mrežu u manje razvijenim područjima ima Pošta.

On je ocenio da će ovakva saradnja, kao i proces digitalizacije, doprineti da usluge kompanija budu što dostupnije, kvalitetnije i jeftinije.

„Nema konkurencije među ovim firmama, osim da budemo što bolji i kvalitetniji“, poručio je on.

Predsednica Izvršnog odbora Dunav osiguranja Ivana Soković istakla je da je ovo prilika da se još više učvrsti saradnja.

„Prirodno je u razvijenim zemljama Evrope da se osiguranja približe građanima preko pošte, telekomunikacionih operatera i banaka“, rekla je ona.

Dodala je da žele da građani budu zadovoljni, a tako će biti zadovoljne i kompanije.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić naglasio je da je država kao vlasnik zajednička za sve četiri kompanije.

„Potpisivanje protokola je sublimacija svega što smo do sada pojedinačno radili. Verujem da će doprineti da sve četiri naše kompanije još više rastu. I da budu stabilne i sigurne, baš kao što je i naša država Srbija“, rekao je on.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je da je cilj te kompanije da bude lider ne samo u Srbiji nego i u regionu.

Dodao je da će posle ovog dogovora Telekom biti više dostupan i u sredinama gde nema poslovnice.

„Pustićemo i nove, inovativne servise, u saradnji sa ove tri kompanije. Saradnja uključuje i društveno odgovorno poslovanje gde ćemo zajedno donirati kako bi u mestima Srbije stvorili što bolje okruženje“, rekao je on.

Ocenio je da će ovakav sporazum da dodatno ojača sve četiri kompanije što je u interesu korisnika, kompanija, a i vlasnika – države Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.