U trendu

Sledeće godine u Niškoj Banji akva park od 960 miliona dinara

NIŠ – Nacrt odluke o izmeni Odluke o budžetu grada Niša za 2021. godinu, koji će se uskoro naći na sednici Skupštine grada, sadrži pregled izdataka iz budzeta za 2022. godinu, po kojima će se 960 miliona dinara izdvojiti za izgradnju akva parka i 60 miliona za „Terme Kulište“ u Niškoj Banji.

Prema planu kapitalnih izdataka budžetskih korisnika za rekonstrukciju vodovodnog sistema Ćurlina-Perutina-Belotinac, planirano je u 2022. godini izdvajanje od 10 miliona dinara, a za izgradnju nedostajuće infrastrukture u naselju Ardija biće izdvojeno 316. miliona, prenose Niške vesti.

Za izgradnju nedostajuće infrastrukture na lokaciji „Ciganski kljuc“ na kojoj je planirana izgradnja sistema za precišćavanje otpadnih voda iz budzeta grada naredne godine trebalo bi da bude izdvojeno 115 miliona dinara.

Takođe, navedeno je na sajtu da će Projekat „Gradovi u fokusu“, u okviru kojeg će biti urađena „Virtuozna prezentacija višeslojnog kulturnog identiteta modernog Niša“, biti finansiran sa 42 miliona dinara.

Projekat „Smart & Safe City“ sa kontrolnim centrom u Naucno-tehnološkom parku biće finansiran sa 71,8 miliona dinara.

Za uredenje fasada zgrada planirano je izdvajanje 70 miliona dinara, dok je za izgradnju kanalizacione mreže na području grada u planu da se izdvoji 63,5 miliona dinara i 102 miliona dinara za izgradnju vodovodne mreže.

Pregledom planiranih kapitalnih izdataka nisu obuhvaćena izdvajanja za nastavak rekonstrukcije i dogradnje OŠ „Miroslav Antić“, kao ni za izgradnju priključaka gradskih objekata na toplovodnu mrežu i za izradu projekata za izgradnju Ekspo centra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.