Sledeći avion „Er Srbije“ nosiće ime popularne balkanske zvezde?

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da će predložiti „Er Srbiji“ da se ime Zdravka Čolića nađe na jednom novom avionu.

„Pretpostavljam da smo svi razmišljali nekada o tome da budemo blizu Zdravka Čolića. On je prosto legenda, koja traje dugo, ja bih volela da toliko traje i „Er Srbija“ i predlog mog ministarstva je da jedan avion nosi ime Zdravka Čolića“, rekla je Mihajlović za Pink.

Ona se nada da će naša avio kompanija, nakon aviona koji su dobili imena Novak Đoković, Dejan Stanković, Goran Bregović, Miki Manojlović prihvatiti inicijativu i da uskoro dobijemo i avion Zdravko Čolić.

„Nadam se da će Er Srbija to prihvatiti. Er Srbija je ta koja odlučuje. Moram da priznam da smo dobijali razna pisma kada je ime Gorana Bregovića stavljeno na jedan od aviona, od tog trenutka počela su da nam pristižu pisma građana zašto ne Zdravko Čolić. Mi smo razmislili i odlučili da uputimo inicijativu Er Srbiji „, kaže Mihajlović.

Ona je istakla da avio linija za Njujork, koja je veoma važna, funkcioniše i da to nije pitanje samo avio linije, već pitanje odnosa i toga kako se gleda na Srbijui.

„Što se same Srbije tiče, pored političkog odnosa koji je značajan, važno je što smo mi jedina zemlja u regionu koja ima direktnu liniju za SAD, što znači da svi drugi dolaze u Beograd i odatle idu za Njujork. Mislim da je to dobro i iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu imati direktnu liniju za Kinu“, rekla je ministarka.

Prema njenim rečima vazdušni saobraćaj Srbije je danas potpuno drugačiji nego pre pet godina i treba se setiti kako je izgledao JAT pre pet godina, kada nije bio razvijen nijedan terminal na aerodromu, te da nije postojala želja za novim destinacijama.

„Od trenutka od kako imamo Er Srbiju, od tada se direktno podiže i sam aerodrom i sada on ima perspektivu koja je za narednih 10-20 godina pozitivna, to želimo da iskoristimo i mislim da je to dobro za celu zemlju“, rekla je Mihajlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.