U trendu

Šljunak iz Zapadne Morave za auto-put Preljina-Požega

ČAČAK – Šljunak iz Zapadne Morave biće korišćen za izgradnju auto-puta od Preljine do Pakrovaće, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića i generalnog direktora JVP “Srbijavode” Gorana Puzovića sa menadzerom projekta izgradnje ove trase Šou Jićeng.

U planu je da se u periodu dok je brana u Parmencu podignuta izvrše radovi na regulaciji korita reke uklanjanjem nanosa šljunka uzvodno od brane, a da se taj materijal iskoristi za radove na auto-putu, napisao je gradonačelnik Čačka na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.

Dodaje da će se nizak vodostaj iskoristiti za radove na ulivnoj građevini hidromelioracionog sistema Parmenac-Ljubić u sklopu radova na revitalizaciji čitavog sistema za navodnjavanje.

Nakon spuštanja ustava na brani, tokom juna, biće nastavljeno sa uređenjem rečnog korita nizvodno od brane, najavio je gradonačelnik.
Prema njegovim rečima na ovaj način biće sačuvano otvaranje barem jednog pozajmišta materijala u Prijevoru, a istovremeno će biti uređeno i korito Zapadne Morave.

To je važno, poručuje on, kako zbog formiranja akumulacije za alternativno vodosnabdevanje grada tokom leta, tako i zbog smanjenja rizika od poplava, objavio je Todorović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.