U trendu

Slovački privrednici zainteresovani da dođu u Srbiju

BEOGRAD – Slovački privrednici zainteresovani su da započnu ili prošire poslovanje u Srbiji, izjavila je ministarka privrede Anđelka Atanasković nakon niza sastanaka koji su održani prvog dana službene posete Bratislavi.

Ona je predstavila privredni ambijent u Srbiji i pogodnosti koje su na raspolaganju domaćim i stranim investitorima, a to je, kako je rekla, bila i tema o kojoj se razgovaralo na radnom ručku sa slovačkim privrednicima.

Ministarka se potom sastala u Ambasadi Srbije sa slovačkim investitorima u našoj zemlji i s predstavnicima Udruženja Srba u Slovačkoj.

„Predstavila sam im koje mogućnosti imaju u Srbiji. Poznato je da smo na prvom mestu po položaju za investitore i po rastu BDP-a“, rekla je Atanasković.

Dodaola je da Srbija brine o svojim ljudima bilo gde da se nalaze.

„Treba reći ljudima koliko je Srbija napredovala, koliko je uložila u svoju zemlju, koliko se infrastruktura promenila i privredni ambijent, koliko idemo napred velikim koracima“, navela je ministarka.

Delegacija Ministarstva privrede boraviće danas i sutra u službenoj poseti Bratislavi povodom održavanja Poslovnog foruma Slovačka – Srbija i 10. zasedanja Mešovite komisije za ekonomsku saradnju između Srbije i Slovačke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar