U trendu

Sokobanja najposecenija po broju nocenja u prvih 9 meseci

SOKOBANJA – Sokobanja je po broju noćenja – 607.481 zabeležila najveći turistički promet u Srbiji u periodu januar – septembar.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, slede Vrnjačka Banja sa 583.667 noćenja, Zlatibor sa 505.320, Kopaonik sa 481.094 noćenja.

Od navedenih destinacija, Sokobanja ima i najviši prosek boravka turista oko pet dana, saopštila je opština.

Kako je navedeno, već postoji najava dolaska jednog velikog rizorta i očekuje se tokom novembra privatizacija hotela Zdravljak.

Prema rečima predsednika opštine Sokobanja Miodraga Nikolića, budžetom za ovu godinu predviđeno je 60 miliona dinara za tri velika projekta.

Jedan je bušotina podno planine Rtanj, pravljenje rezervoara na Lepteriji gde već postoji bušotina, a treći projekat je skidanje Akva parka sa vodovodne mreže i priključivanje na novu bušotinu sa toplom vodom.

Realizacija ovih projekta očekuje se do juna naredne godine.

Sokobanja najavljuje da bi za desetak godina, u skladu sa zelenom agendom, trebalo da postane mesto bez automobila, kao i da je to glavni cilj.

Takođe opština je dobila idejno rešenje kompletne rekonstrukcije pešačke zone koje će biti renovirana i proširena, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar