Sonja Katanec nova generalna direktorka Teve za tržište Srbije i Crne Gore

Sonja Katanec imenovana je za novu generalnu direktorku farmaceutske kompanije Teva-Actavis za Srbiju i Crnu Goru, saopšteno je danas.

Ona više od 20 godina obavlja neke od ključnih menadžerskih uloga u Tevi, jednoj od najvećih svetskih farmaceutskih kompanija i proizvođača generičkih lekova.

Do sada je obavljala funkciju direktorke globalne prodaje lekova koji se izdaju bez recepta u kompaniji Teva Pharmaceuticals u Amsterdamu.

„Imenovanje Sonje Katanec za direktorku Actavisa-Teve za Srbiju i Crnu Goru samo potvrđuje činjenicu da su briga o pacijentima, zdravstvenom sistemu i poslovanje uopšte na ovim tržištima od ključne važnosti za Tevu“, navodi se u kompanijskom saopštnju.

Katanec je istakla da će Teva nastaviti da radi u interesu pacijenata u Srbiji i Crnoj Gori i da će obezbeđivati generičke lekove visokog kvaliteta po pristupačnim cenama kao i lekove najnovije generacije.

„U skladu da našom novom globalnom strategijom okrenutoj rastu uverena sam da ćemo nastaviti da dovodimo nove terapije, posebno u području migrene i imunologije, te da ćemo kao uspešna organizacija biti spremni da odgovorimo na zahteve tržišta Srbije i Crne Gore“, rekla je ona.

Teva Pharmaceutical Industries posluje na 60 tržišta i ima oko 37.000 zaposlenih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.