U trendu

Sporazum BiH o slobodnoj trgovini s Turskom do 16. marta

SARAJEVO – Turski parlament trebalo bi do 16. marta da ratifikuje sporazum o slobodnoj trgovini sa BiH, saopštili su u Sarajevu ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara Staša Košarac i turski ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirlija.

Košarac je rekao da je Turska važan spoljnotrgovinski partner jer BiH plasira jednu trećinu svojih poljoprivrednih proizvoda na tursko tržište, kao i da je ratifikacija ovog sporazuma jako bitna za poljoprivrednike Republike Srpske i Federacije BiH, prenosi portal Biznisinfo..

“Ovo je šansa koju treba svi zajedno da iskoristimo kako bi što je moguće više naših proizvoda plasirali na tursko tržište”, istakao je Košarac nakon sastanka sa turskim ministro održanog u četvrtak.

Dodao je da je sa turskom delegacijom razgovarano i o sporazumu između Saveta ministara i Vlade Turske iz oblasti šumarstva, o potencijalnom plasmanu bobičastog voća, odnosno maline, i nekih drugih poljoprivrednih proizvoda iz BiH, te o unapređenju saradnje u oblasti ribarstva i akvakulture, i nastavku izvoza crvenog mesa iz BiH u Tursku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.