U trendu

Sporazum za solarnu energiju iskoriscen za napad na Vučića

BEOGRAD – Napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom potpisanog sporazuma u oblasti solarne energije o saradnji s američkom kompanijom UGTR, neosnovani su i zlonamerni, jer ovoj kompaniji nije dodeljen bilo kakav posao, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Sporazumom se, navedeno je u saopštenju ministarstva, iskazuje namera kompanije UGTR da razvija projekte solarnih elektrana, a potpisan je u cilju razmene iskustava u ovoj oblasti i ne sadrži nikakve finansijske obaveze za Srbiju.

„Nema ničeg neobičnog da se sa nekom kompanijom zaključi sporazum o saradnji, ali u svakom slučaju, da bi radila na projektima u Srbiji ova kompanija mora da prođe zakonske procedure, uključujući i to da bude izabrana kroz postupak javne nabavke ili postupak izbora strateškog partnera”, navela je Mihajlovićeva.
Ministarka je dodala da potpisani sporazum ne garantuje kompaniji UGTR da će dobiti posao, već njegovo korišćenje za napade na predsednika Srbije samo pokazuje da takve izjave nisu motivisane brigom za javne finansije, nego političkim razlozima, koji najčešće stoje iza osporavanja razvojnih projekata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar