U trendu

Ć prajcer: Prioritet su inovacije i klijenti

VLASOTINCE – Prioritet kompanije Gruner Srbija su inovacije i okrenutost ka klijentima, rekao je danas generalni direktor te kompanije Martin Ć prajcer (Spreitzer) u Vlasotincu, na otvaranju novog pogona fabrike i dodao da njegova kompanja nudi novu ĆĄansu mladima iz ovog dela Srbije.

„Spremni smo za budućnost i dalji razvoj da se suočimo sa svim izazovima“, poručio je on.

Istakao je da se njegova kompanija na globalnom trĆŸiĆĄtu nadmeće po pitanju cena sa konkurentnim firmama iz Kine.

On je kazao da njegov partner Edvard Ơprajcer oboleo od raka i nije bio u mogućnosti da učestvuje u ceremoniji otvaranja novog pogona i u njegovo ime izrazio zahvalnost Vladi Srbije na saradnji i čestitao radnicima proơirivanje proizvodnje.

Ć prajcer je podsetio da je Gruner u Srbiju doĆĄao 2007. godine i da je poslovanje započeo sa 30 zaposlenih, a da je do danas uloĆŸeno u proizvodnju 23,7 milliona evra i u njoj radi 745 ljudi.

Dodao je da je Vlada Srbije kompaniju podrĆŸala sa 2,2 miliona evra Vlada Srbije za izgradnju pogona.

Ć prajcer je naveo da se njegova kompanija nastoji da postane lider u automobilskoj industriji i automatizaciji, te da je spremna za otvorena za nove projekte i inovacije.

Istakao je da osim razvoja industrije, kompanija brine i o očuvanju ĆŸivotne sredine i uĆĄtede električne energije i naveo da svi pogoni fabrike u Vlasotincu imaju solarne panele, specijalne cevi koje prenose dnevnu svetlost unutar fabrike i da godiĆĄnje uĆĄtedi 12.000 litara nafte zbog ulaganja u odrĆŸivu sredinu.

Posebno je istakao to ơto se njegova kompanija priključila modelu dualnog obrazovanja u Srbiji, čime omogućava domaćem stanovniơtvu da se usavrơava.

„Ključ uspeha ljudi je u dualnom obrazovanju i zajedničkom napretku i zato naĆĄa kompanija ulaĆŸe u usavrĆĄavanje mladih“, rekao je i dodao da njegova kompanija mladima nudi novu perspektivu.

Takođe, poručio je da je njegova kompanija integrisana međunarodna organizacija i izrazio uverenje da će se u Srbiji i dalje razvijati i rasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.