U trendu

Srbija i Izrael jačaju saradnju u oblasti energetike

BEOGRAD – Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Izraela Jahelom Vilanom o saradnji u oblasti zelene energije, procesu energetske tranzicije i daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, saopšteno je danas iz ministarstva.

Mihajlovićeva je rekla da Memorandum o razumevanju između Ministarstva rudarstva i energetike Srbije i Ministarstva energetike Izraela o saradnji u oblasti zelene energije predstavlja osnovu za unapređenje privrednih aktivnosti i da je razvoj obnovljivih izvora energije dodatna mogućnost za zajedničke projekte u ovoj oblasti.

„Srbija se donošenjem novog zakonodavnog okvira, posebno Zakona o korišćenju OIE, jasno opredelila da ide ka dekarbonizaciji i započela proces energetske tranzicije i na tom putu želimo da što više sarađujemo sa Izraelom, zemljom koja već ima zapažene rezultate u razvoju OIE“, rekla je potpredsednica vlade.

Tokom sastanka bilo je reči i o saradnji u elektroenergetici, mogućnostima investiranja u visokonaponsku mrežu, kao i saradnji u gasnom sektoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar