U trendu

Srbija ostaje posvećena investicijama u vodnom sektoru

BEOGRAD – Srbija ostaje posvećena investicijama u vodnu infrastrukturu, a to najbolje pokazuju projekti modernizacije i razvoja luka i rečnih puteva kroz Srbiju vredni oko 500 miliona evra, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Momirović je danas u Lionu sa ministrima transporta dunavskih pribrežnih država potpisao dokument o efikasnom održavanju rečne transportne infrastrukture Dunava i njegovih pritoka.

„Jasno smo definisali našu misiju i viziju, a to je da ponovo budemo ono što smo bili u vreme Jugoslavije, jedna od vodećih nacija kada je u pitanju učešće vodnog saobraćaja u ukupnom obimu transporta“, rekao je Momirović.

Ministar je istakao da je Srbija posvećena razvoju plovidbe na Dunavu i izrazio zadovoljstvo što je potpisan sporazum kojim se pokazuje spremnost da se preduzimaju stvarni koraci u cilju njegovog održivog upravljanja i korišćenja u transportne svrhe, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako se navodi, Momirović je održao ministarski sastanak i sa kolegama Zapadnog Balkana, kao i sa ministrima iz zemalja Evropske unije, u okviru konferencije „Connecting Europe Days“ u Lionu.

„Srbija ostaje opredeljena evropskim standardima i svom putu ka Evropskoj uniji. Želimo da učvrstimo naše odnose i da se što kvalitetnije povežemo, zato težimo ka još efikasnijim investicijama, pre svega onim koje se odnose na infrastrukturu”, poručio je Momirović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar