U trendu

Srbija radi na ukidanju međunarodnih dozvola za prevoz tereta

BEOGRAD – Španija je pozitivno reagovala na predlog Srbije da se liberalizuje prevoz tereta, i dve zemlje će u narednom periodu kroz rad Mešovite komisije razgovarati o mogućem ukidanju međunarodnih dozvola za autoprevoznike, rečeno je Tanjugu u Ministartsvu građevinarstva, saobraćajaja i infrastrukture.

Krajem prošle godine, nakon razgovora resornog ministra Gorana Vesića sa španskom ministarkom industrije, trgovine i turizma Rejes Maroto, dogovoreno je da se to pitanje pokrene, u pravcu libearilazacije.

U tom smislu, naredni korak trebalo bi da bude sastanak Mešovite komisije, kako bi se utanačio tekst novog sporazuma kojim bi se predvidela liberalizacija, i koji bi zamenio, još uvek važeći, sporazum između vlada Jugoslavije i Španije iz 1985. godine.

Vesić je uputio krajem prošle godine svojim kolegama iz 20-ak evropskim zemalja pismo sa predlogom o liberalizaciji međunarodnih dozvola za prevoz tereta.

Kako Tanjug saznaje, ministar Vesić otputovaće u martu u Italiju, kako bi sa svojim kolegom, italijanskim ministrom infrastrukture i transporta Mateom Salvinijem, razgovarao o mogućnosti za ukidanje tih dozvola.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar