U trendu

Srpska privreda na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

BEOGRAD – Predstavnici privrede Srbije učestvovaće na 24. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF), koji počinje sutra i traje do 5. juna.

U saopštenju Privredne komore Srbije (PKS), navodi se da je centralna tema ovogodišnjeg SPIEF-a (St. Petersburg International Economic Forum) „Kolektivna spoznaja nove globalne ekonomske realnosti“.

Ucešće srpske delegacije na ovom prestižnom događaju posebno je značajno u uslovima izmenjenih okolnosti post kovid trgovine i oporavka međunarodne privrede.

Poseban značaj ima i stupanje na snagu Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedu Srbije i Evroazijske ekonomske zajednice (EAEZ).

Na forumu će biti održano više od sto odvojenih događaja, podeljenih u četiri grupe, koji će za temu imati pitanja globalne i ruske privrede, kao i društvenu i tehnološku agendu.

SPIEF 2021 je jedinstven događaj u svetu biznisa i privrede a od 2006. godine održava se pod pokroviteljstvom predsednika Ruske Federacije koji mu i lično prisustvuje.

Na tradicionalni „međunarodnim poslovnim razgovorima“ tokom Foruma biće prisutni predstavnici poslovnih zajednica iz Italije, Nemačke, Francuske, SAD, Indije, Finske, Japana i zemalja Afrike, Bliskog istoka i Latinske Amerike.

SPIEF-u je 2019. prisustvovalo više od 19.000 posetilaca iz 145 zemalja.

Tada su učesnicima bili predstavnici vlada i drugi zvaničnici iz 110 zemalja, kao i članovi poslovne zajednice koji predstavljaju više od 3.500 ruskih i međunarodnih kompanija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.