Srpske kompanije dobrodošle u slobodnim zonama Dubaija

DUBAI – Članovima Strateškog komiteta Saveta slobodnih zona Dubaija (Dubai Free Zone Council) danas je predstavljen potencijal privrede Srbije, i dogovorene su mogućnosti za dalje jačanje bilateralnih odnosa.

Članovima Komiteta predstavljene si i aktivnosti Privredne komore Srbije usmerene na internacionalizaciju poslovanja kompanija i povezivanje sa inostranim partnerima, i postavljena je osnova za uspostavljanje strateške saradnje i efikasnije pozicioniranje kompanija iz Srbije u slobodnim zonama u Dubaiju, navodi se u saopštenju PKS.

„Pozitivna atmosfera i potpuna otvorenost za saradnju uveravaju da su naše kompanije više nego dobrodošle u slobodnim zonama Dubaija. Računamo na apsolutnu podršku Saveta slobodnih zona Dubaija i verujemo da ćemo kroz zajednički rad postići mnogo“, izjavio je Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju.

Današnja prezentacija je, kako je naglasio, prvi korak na uspostavljanju sistema podrške kompanijama sa Zapadnog Balkana da pokrenu svoj biznis u Dubaiju.

„Ekonomije Zapadnog Balkana, a samim tim i Srbije, mogu snažno da rastu samo ako postiji dvosmerna privredna saradnja sa globalnim liderima poput Dubaija i Ujedinjenih Arapskih Emirata“, dodao je Selaković.

Kako je istaknuto na sastanku, saradnja između PKS, Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i Saveta slobodnih zona Dubaija, biće formalizovana usaglašavanjem i potpisivanjem Memoranduma o razumevanju.

„Verujem da ćemo nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju, uz maksimalnu podršku predsednika PKS Marka Čadeža, uspeti da otvorenost naših partnera i dobar status koji smo zaslužili pretvorimo u brojne uspešne primere firmi koje su razvile svoj biznis iz Dubaija. Šansu da se poslovanje razvija iz globalnog logističkog i poslovnog centra definitivno treba iskoristiti“, naglasio je Selaković.

Kompanije, kako iz Srbije, tako i čitavog regiona Zapadnog Balkana, imaće punu podršku slobodnih zona za pokretanje i razvoj poslovanja, a delegacija Saveta slobodnih zona Dubaija spremna je da poseti Srbiju i direktno predstavi mogućnosti i prednosti poslovanja u jednom od vodećih globalnih trgovinskih centara, Dubaiju.

Osim potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa Savetom slobodnih zona Dubaija, očekuje se i potpisivanje istog dokumenta sa Khalifa Industrial Zone Abu Dhabi, najvećom slobodnom zonom u Abu Dabiju – glavnom gradu UAE.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.