U trendu

Sruseno dve trecine objekta na Kopaoniku-zakon jednak za sve

KRAGUJEVAC – Ministar građevinarstva Tomislav Momirović izjavio je danas da je nelegalni objekat na Pančićevom vrhu na Kopaoniku oko dve trećine srušen u odnosu na prvobitni gabarit i poručio da se zakon primenjuje jednako za sve koji grade nelegalne objekte u Srbiji.

On je odgovarajući na pitanja novinara u Kragujevcu rekao da u našoj zemlji ima više od dva miliona bespravno podignutih objekata i da država i ministarstvo neće toleristati bahate investitore, kao što je slučaj sa nelegalnim objektom na Pančićevom vrhu na Kopaoniku.

„Činjenica je da je objekat na Kopaoniku bio izgrađen u gabaritima od 800 kvadratnih metara i da je izdat nalog za njegovo rušenje. Činjenica je da je danas taj objekat srušen praktično dve trećine prvobitnog gabarita. On nije dograđen i srušen u odnosu na to kakve je gabarite imao pre godinu dana“, rekao je Momirović.

Kaže da je činjenica i da je veliki broj ljudi iz lokalne samouprave i javnih preduzeća procesuirano „zbog radnji vezanih za taj objekat“ i da će oni za to odgovarati.

Momirović je poručio da će zakon biti jednako primenjen za sve, ne samo u ovom slučaju, nego u svim drugim slučajevima nelegalne gradnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.