U trendu

Štada globalno rangirana među prvih 10 odsto farmaceutskih kompanija u oblasti održivog razvoja

Štada (Stada) grupa je danas objavila da je globalno rangirana među prvih 10 odsto farmaceutskih kompanija u oblasti održivog razvoja .

Na osnovu sveobuhvatnog okvira više od 70 indikatora upravljanja, vodeća organizacija za merenje rejtinga u oblasti zaštite životne sredine, socijalne politike i odgovornog upravljanja (ESG) Sustainalytics objavila je dodatno unapređenje Štadinog rejtinga u pogledu rizika u oblasti ESG-a u decembru 2022.

Unapređen rejting rangira Štada grupu među prvih 10 odsto od više od 1.000 farmaceutskih kompanija koje Sustainalytics ocenjuje na globalnom nivou u pogledu ESG rizika. Osim toga, Štada se plasirala u gornju trećinu više od 15.000 globalnih kompanija koje ocenjuje Sustainalytics.

Unapređenje Štada rejtinga u oblasti ESG-a usledilo je nedugo nakon što je Grupa prvi put objavila globalni Izveštaj o održivom razvoju, u kom detaljno navodi aktivnosti koje preduzima širom sveta ne bi li napravila pozitivan uticaj na ljude i njihovo zdravlje, ekonomiju i životnu sredinu.

„Posvećenost Štada grupe održivom razvoju proističe iz naše svrhe da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner. Ono što je važno jeste naše stalno nastojanje da se unapređujemo i radimo stvari bolje za sebe, za naše kupce, za naše partnere, za društvo, i za planetu,” naveo je generalni direktor te farmaceutske grupacije Peter Goldšmit (Peter Goldschmidt).

U prvom globalnom Izveštaju o održivom razvoju Štada je navela brojne inicijative za podršku ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, kojima je Grupa posvećena kao član Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija od 2021. godine.

Kompanija se obavezala na da će smanjiti emisiju ugljen-dioksida za 42 odsto između 2020. i 2030. godine, smanjivanjem emisije gasova staklene bašte od 2020. do 2021. za 13 odsto. Kao „svetionik“ projekat Štada je nedavno završila instalaciju fotonaponskih jedinica u dva proizvodna pogona Grupe u Vijetnamu.

Ovakve inicijative održivog razvoja globalno implementira Štada tim, u kojem se nude iste prilike svima. To ohrabruje svakog zaposlenog da iskoristi svoju jedinstvenost, koju kompanija vidi kao recept za uspeh u svojoj kulturi rasta.

Štada grupa ima 13.000 zaposlenih u više od 50 zemalja, a 52 odsto menadžerskih pozicija zauzimaju žene, dok „milenijalci“ čine nešto više od 51 odsto svih zaposlenih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.