U trendu

Stamatović: Za naprednjačku gondolu milijarde a za zlatiborsku ni dozvola za gradnju

Predsednik opštine Čajetina i predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović ocenio je danas da vlast u Srbiji primenjuje različite standarde zasnovane na političkim odlukama i privilegijama, pa se za izgradnju „beogradske gondole“ izdvaja novac iz državnog budžeta, a za „zlatiborsku gondolu“ ne može da se dobije ni dozvola za izgradnju.

On je u saopštenju naveo da izgradnju gondole na Zlatiboru finansira opština Čajetina i da je to projekat od nacionalnog interesa.

„Naprednjački režim i državne raspikuće očigledno pljačkaju narodne pare i pune privatne džepove pošto su predvideli da će beogradska žičara, dužine jedan kilometar, koštati 15 miliona evra, bez dodatnih ‘vanrednih troškova’, dok je ukupna cena Gold gondole na Zlatiboru koja je devet puta duža, samo 13 miliona evra, odnosno za 12 do 13 odsto jeftinija“, istakao je Stamatović.

Po njegovoj računici, kilometar panoramske žičare na Zlatiboru košta 1,4 miliona evra, što je 11 puta jeftinije od predvidjenih troškova za gondolu u Beogradu.

„Kada je u pitanju investicija koju lično vode Aleksandar Vučić, Siniša Mali i njihova svita, onda premijerka Ana Brnabić u republičkom budžetu nadje 1,2 milijarde dinara da finansira jednu lokalnu investiciju, što je duplo više nego što za istu tu gondolu od jednog kilometra izdvaja sam Beograd, a resorna ministarka Zorana Mihajlović za tren oka pribavi sve potrebne dozvole“, kazao je Stamatović.

On je naveo da „Zlatiborci žele po svaku cenu da se domaćinski ponašaju i još više umanje troškove svoje najveće investicije, pa su po osnovu kredita odobrenih u komercijalnim bankama zaključili aneks ugovora o snižavanju kamatne stope, čime je opština Čajetina postigla uštedu od 43 miliona dinara“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.