U trendu

Stiže spisak otkaza zaposlenih u javnoj upravi

U Nemanjinoj 11 sve je napetije jer je pitanje dana kada će Vlada da usvoji konačan spisak za oko 9.000 otkaza u javnom sektoru.

Kako prenose beogradski mediji, akt o maksimalnom broju zaposlenih u javnoj upravi trebalo bi da se nađe pred ministrima i premijerom možda već do kraja ove ili naredne nedelje.

U ovom dokumentu trebalo bi da bude precizno naveden broj zaposlenih u javnoj upravi koji će dobiti otkaze po opštinama, državnim organima i javnim službama.

“Znaće se tačno koliko koji dom zdravlja i bolnica treba da otpusti ljudi, koliko škole a koliko opštine. U dokumentu će biti precizno naveden i broj otkaza po lokalnim samoupravama, ali i ministarstvima. Sve to bi trebalo da se nađe pred Vladom tokom boravka delegacije MMF, koja ostaje do sredine sledeće nedelje”, kaže neimenovani izvor, napominjući da je planirano više od 4.500 otkaza u javnoj upravi i otprilike još toliko u lokalnoj samoupravi.

Situacija u ministarstvima je sve napetija jer se bliži dan D za podelu otkaza, a ministri još ne znaju da li će se premijer Aleksandar Vučić saglasiti sa njihovim predlozima o otpuštanju viška zaposlenih.

 

 

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.