U trendu

Subvencije za 104 banatska farmera, 152 miliona dinara

BANATSKI DVOR – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas farmerima u Banatskom Dvoru ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi, saopštila je Vlada Vojvodine.

Ukupna vrednost ove donacije za 104 ugovora je preko 152 miliona dinara, od čega Sekretarijat daje 90 miliona, navodi se u saopštenju.

„Cilj ovog konkursa je opremanje govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih i živinarskih farmi, zatim nabavka opreme za hlađenje i skladištenje mleka, kao i opreme za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste hrane na gazdinstvu. Nadam se da će svi korisnici subvencija ova sredstva iskoristiti kako bi unapredili i modernizovali svoje farme, a samim tim i povećali proizvodnju“, poručio je Božić.

Božić je ugovore dodelio tokom posete poljoprivrednom gazdinstvu Milorada Trivunovića koji ima živinarsku farmu sa 70.000 pilića i redovni je korisnik sredstava na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Pokrajinski sekretar je naveo da je maksimalan iznos sredstava koji se dodeljuje po jednom ugovoru dva miliona dinara, i da Skeretarijat finansira do 70 odsto investicije.

Naglasio je da Sekretarijat ovim konkursom naročito podstiče poljoprivrednike mlađe od 40 godina i žene koje su potpisale 43 ugovora.
„Želja nam je da podižemo standarde u područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, a buduće konkurse ćemo kreirati na osnovu iskustava sa terena i sugestija dobijenih u razgovoru sa poljoprivrednicima“, istakao je Božić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.