U trendu

Subvencije za energetsku efikasnost za 920 korisnika u Užicu

UŽICE – Novcem iz budžeta grada, Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva rudarstva i energetike u ovoj godini su obezbeđene subvencije za energetsku efikasnost za 920 korisnika u Užicu.
Za kuće i stanove su, kako se navodi na zvaničnom gradskom sajtu, nabavljena 432 kotla na gas i 27 kotlova na pelet, u 372 domaćinstva je zamenjena stolarija, dok je na 89 individualnih objekata urađena termoizolacija.
Za ove namene su i za sledeću godinu izdvojena znatna sredstva, budući da je u budžetu planirano 67 miliona dinara, ali se procenuje da će uz podršku resornih ministarstava taj iznos biti i veći.
Osim za zamenu stolarije, izradu fasada i nabavku kotlova, Užičani će 2022. godine moći da konkurišu i za subvencionisanu nabavku solarnih panela za proizvodnju struje za sopstvene potrebe.
Nastavlja se i energetska sanacija objekata javne namene pa će zahvaljujući nedavno potpisanom ugovoru u Ministarstvu rudarstva i energetike, kroz projekat koji finansira Švajcarska vlada, biti sanirane zgrade tri osnovne škole i jednog vrtića a sredstvima iz gradskog budžeta finansiraće se energetska sanacija osnovne škole u Gostinici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar