U trendu

Sumoran početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi

BEOGRAD – Izuzetno slab promet i pad BELEX indeksa zabeleženi su na početku trgovačke nedelje na domaćem tržištu akcija.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je samo 3,0 miliona dinara (oko 26 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX 15, oslabio je za petinu procenta na 754 poena, a BELEXlajn je skliznuo naniže za 0,1 odsto na 1.609,21 poena.

Sedmocifren promet je ostvarila jedino Naftna industrija Srbije, čija je akcija istrgovana za 2,4 miliona dinara po ceni od 677 dinara, koja je za 0,1 procenat niža nego u petak.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Mešer Tehnogas, zadržao se na cenovnom nivou od 12.305 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,3 miliona dinara, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ bio gubitnik dana s padom od 1,2 posto na 810 dinara, uz promet od 0,1 milion dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije „Filip Moris“ zaključila je trgovanje s gubitkom od gotovo 1,0 odsto, na nivou od 4.400 dinara, uz neveliki promet, dok je Valjaonica bakra Sevojno bila jedini dobitnik dana sa skokom cene od 5,2 procenta na 2.000 dinara, ali takođe uz skromnu realizaciju.

Strani investitori danas gotovo da nisu bili aktivni na tržištu akcija.

Na Berzi nije trgovano ni državnim duzničkim hartijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.