U trendu

Suosnivač Gugla prodaje sve akcije u Maskovim kompanijama

NJUJORK – Milijarder ruskog porekla i suosnivač Gugla, Sergej Brin, nalozio je prodaju svojih akcija u kompanijama Ilona Maska nakon mediskih napisa da je njegova supruga imala aferu sa glavnim izvršnim direktorom „Tesle“, oblavio je „Vol strit žurnal“ (WSJ).

NJujorški poslovni dnevni list nije uspeo da utvrdi vrednost Brinovih vlasničkih udela u Maskovim kompanijama, niti da li je već obavljena bilo kakva prodaja, prenosi Raša tudej.

Navodna veza između Maska i Brinove supruge je prekinula dugo prijateljstvo između dvojice biznismena, dodaje WSJ, pozivajući se na ljude upoznate s dešavanjem.

Brin je, kako navodi WSJ, finansijski pomagao Masku od 2008. kada je kompanija „Tesla“ bila u problemima tokom finansijske krize, a 2015. godine Mask je Brinu poklonio jedno od prvih „Teslinih“ potpuno električnih SUV vozila.

Mask, najbogatiji čovek na planeti, negirao je da je imao aferu sa Brinovom suprugom Nikol Šanahan, odbacujučhi medijske izveštaje kao „totalnu glupost“ i tvrdeći na Tviteru da nije imao seks „vekovima“.

Do veze je navodno došlo prošlog decembra, a Brin je u januaru podnela zahtev za razvod, preneo je WSJ

Neto bogatsko Maska se procenjuje na 240 milijardi dolara, dok je Sergej Brin na osmom mestu sa 95 milijardi dolara, prema „Blumbergovom“ indeksu milijardera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar