U trendu

Super Vero: Obeležili smo domaće meso „Poreklom iz Srbije“

BEOGRAD – Maloprodajni lanac prodavnica „Super Vero“, kome je Republička veterinarska inspekcija ove sedmice izdala rešenje da u skladu sa propisima novog pravilnika obeleži domaće meso oznakom „Poreklom iz Srbije“, saopštila je da je taj proces u toku i da je, već od četvrtak, obeleženo sve sveže juneće, jagnjeće, praseće i svinjsko meso poreklom iz Srbije.

Takođe, kako navode, obeleženi su i svi suhomesnati proizvodi za koje su dobili potvrdu da imaju pravo da budu obeleženi na taj način.

Kako je saopštila kompanija Veropoulos, u čijem se sastavu nalazi Super Vero brend, obradovana je informacijom da će se u Srbiji obeležavati proizvodi koji su poreklom iz Srbije i ističe da nabavlja meso iz malih gazdinstava iz naše zemlje i da je već dugo u projektu „Čuvarkuca-stvarano u Srbiji“.

„Glavni razlog toga je što želimo da podržimo razvoj domaće privrede“, navodi Super Vero.

Kompanija navodi da je realizacija po instrukcijama iz Uredbe Ministarstva poljoprivrede zavisila i od dostave relevantnih informacija od strane dobavljača, jer jedino oni mogu da garantuju poreklo, a kompanija prenosi informacije koje dobije od njih.

Super Vero navodi da ime žao što nisu uspeli sve da realizuju do 1. aprila i zahvaljuju se javnosti na razumevanju.

Ministarstvo poljoprivrede 1. aprila uvelo je oznaku „Poreklom iz Srbije“ da bi dalo dodatni podsticaj domaćoj proizvodnji mesa, u skladu sa predlogom poljoprivrednika.

Oznaku „Poreklom iz Srbije“ ima svo meso i mesni proizvodi koji sadrže najmanje 50 odsto glavne sirovine poreklom iz naše zemlji.

Zahvaljujući ovoj meri kupci će imati jasan uvid o poreklu proizvoda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.