Supernova: Prihvatili smo najbitnije elemente ugovora i cenu

BEOGRAD – Kablovski operater Supernova saopštio je danas da su pojedini mediji izneli lažne informacije o toku pregovora sa Junajted medijom i da su dužni da javnost upoznaju sa istinom i činjenicama, a to je, kako navode, da su prihvatili najbitnije elemente ugovora kao i cenu.

U saopštenju se navodi da je Junajted medija poslala ponudu pravnim licima – Radijus vektor d.o.o. Beograd, Kopernikus Tećnology d.o.o. Beograd, Masko d.o.o. Beograd i Telemark Systems d.o.o. Čačak, AVCOM d.o.o. Beograd koja posluju na tržištu preko 15. godina i registrovana su kod Agencije za privredne registre i pod brendom „Supernova“ čiji žig je registrovan kod Zavoda za intelektualnu svojinu.

„Junajted mediji“ nije smetao brend „Supernova“ tokom 2019. godine, kada je od kablovskih operatera koji posluju pod pomenutim brendom prihodovala više od 4.000.000 evra“, napominje se u saopštenju Supernove.

Oni ističu i da je ponuda koja im je poslata za sve kablovske operatere koji posluju pod brendom „Supernova“ bila višestruko nepovoljnija od uslova koje su da sada imali operateri Radijus Vektor i Kopernikus Tećnology.

„Junajted medija htela je da nas ograniči kako teritorijalno tako i po broju korisnika i da nam penalima od više desetina miliona evra onemoguće širenje mreže na druge velike teritorije kao što su Novi Sad, Kragujevac i drugi, grubo kršeći zakon“, tvrdi Supernova u saopštenju.
Navode i da Junajted nije hteo ni da im da kanale Nova S i Nova Sport i nisu hteli da im garantuju za budući kvalitet sadržaja na kanalima Sport Kluba.

„Prihvatili smo najbitnije elemente ugovora, a to su cena (koja dostiže 20.000.000 evra) i dužina njihovog trajanja (tri godine), dok je jedini naš zahtev bio da tekst ugovora bude isti kao raniji ugovori koje su imali kablovski operateri i takav bismo ugovor odmah potpisali“, navodi Supernova.
Kažu i da su se obratili istovremeno i menadžmentu Junajted medije i vlasnicima BC Partners u nadi da se nađe kompromisno rešenje i u tom pisanom obraćanju opet potvrdili da prihvataju cenu i dužinu trajanja ugovora, kao i spremnost da emituju sve Junajted medija kanale (uključujući N1), u okviru čitave Telekom Srbija Grupe, za šta su tražili da im dostave pisanu ponudu.

„Nažalost, na to dobronamerno pisano obraćanje, dobili smo nalog za hitan prekid daljeg emitovanja Junajted medija kanala“, ističe se u saopštenju.

Supernova najvljuje da će sutra Komisiji za zaštitu konkurencije prijaviti povredu tržišnih uslova te tražiti privremenu meru vraćanja kanala (N1, Sport klub i drugih) svim njihovim korisnicima na teritoriji Srbije.

(Tanjug)

Napišite komentar