U trendu

Susreti privrednika na regionalnim skupovima šansa za nove poslove

BUDVA – Međunarodna ekonomska konferencija “Sinergija – ključ uspeha regiona” koja se danas održava u Budvi, okupila je, pored predstavnika vlasti, međunarodnih organizacija i stručnjaka, i predstavnike oko 400 kompanija iz regiona i Evrope, a među njima je i 20 srpskih kompanija.

Privrednici kažu da su im takvi međukompanijski susreti od velike koristi, jer im omogućuju da sa kolegama iz regiona podele iskustva, čuju nove zakonodavne novine koje se primenjuju u pojedinim zemljama, ali i da sklope poslove.

Deo srpske delegacije, koju na konferenciji predvodi Privredna komora Srbije, je i firma “Inex SDPCE” iz Beograda, a njen direktor Borko Tomović kaže da se njegova firma drugi put susreće sa privrednicima iz regiona na konferenciji u Budvi i da su mu prošlogodišnji susreti pomoglli da unapredi saradnju sa pojedinim firmama.

“Ovakvi skupovi su dobra prilika da privrednici sagledaju kako poslovno okruženje funkcioniše u region, da se razgovara o mogućnostima, ali i o tome kako pojedine oblasti treba poboljšati u budućnosti”, rekao je Tomović.

Navodi da susreti sa kolegama pomažu da se sagleda šira slika i perspektiva regiona, ali i da se razmenjuju informacije iz realnog privrednog života, kao i da se od relevantnih međunarodnih institucija čuje gde to region napreduje, a u čemu zaostaje.

“Ovo je dobra prilika da vidimo i kako napreduje usaglašavanje standarda EU u regionu, nama je bitno da standardi koji se primenjuju obuhvataju zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost, zaštitu na radu, nove tehnologije”, rekao je Tomović.

Među ostalih dvadesetak srpskih kompanija na konfrenciji su i firme Yumis, Mini Pani, Induco, Akademija Filipović, Seco…

Ekonomsku konferenciju „Sinergija – ključ uspeha regiona“ u Budvi organizuju Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana i Privredna komora Crne Gore, koja je kao organizator skupa otvorila mogućnost za međukompanijske susrete tokom trajanja konferencije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.