U trendu

Sutra otvaranje Kineske banke u Beogradu

Prva kineska banka u Srbiji „Bank of China“, koja će centrala za Balkan i istočnu i zapadnu Evropu, sutra će biti svečano otvorena na Novom Beogradu.

Kineska banka je peta najveća banka u svetu, a u Srbiji će poslovati pod imenom „Bank of China Srbija“ a.d. Beograd i pokrivaće sve zemlje bivše Jugoslavije, kao i Grčku, Rumuniju, Bugarsku i Albaniju.

Njen osnivač u Srbiji je Bank of China Close Ltd. iz Mađarske, a sedište će joj se nalaziti na Novom Beogradu, u Bulevaru Zorana Đinđića 2a.

U početku bi trebalo da finansira kineske i srpske kompanije koje će zajednički nastupati i na trećem tržištu, kao i da pruža usluge i stanovništvu.

Sutrašnjem svečanom otvaranju Kineske banke, koje se održava u Centralnom holu Palate Srbija, prisustvovaće predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Predsednik Upravnog odbora Kineske banke je Čen Huaju, a članovi su Džang Gang i Agnes Erdos.

Nezavisni članovi su bivši guverner Narodne banke Srbije (NBS) Dejan Šoškić i bivši ministar privrede i direktor Razvojne agencije Srbije (RAS) Željko Sertić.

Predsednik Izvršnog odbora banke je Lju Sjaofej, a član Slaviša Aleksić.

NBS je početkom godine saopštila da se Kineska banka, nakon dobijanja dozvole za rad i svih propisanih saglasnosti NBS, upisala u registar privrednih subjekata kod Agencije za privredne registre.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.