U trendu

„Ć vajcarski kamp“ u Novom Sadu: Klijenti banaka najavili protest

Organizacija UdruĆŸenja bankarskih klijenata Efektiva najavila je da će 13. juna u Novom Sadu odrĆŸati skup bankarskih klijenata zaduĆŸenih u ĆĄvajcarcima, pod nazivom „Ć vajcarski kamp“.

„Tog dana postavićemo kamp u centru grada, u kom će svoj ĆĄator imati klijenti svake banke koja je odobravala kredite u francima i koji će simbolizovati smeĆĄtaj za naĆĄe porodice, ukoliko ostanemo bez svojih domova. Ćœelimo da taj dan mirno i dostojanstveno ukaĆŸemo javnosti na problem sa kojim se suočava 21.000 porodica u Srbiji, sve svoje obaveze ostavljajući po strani, kako bi plaćale rate stambenih kredita, koje su se od trenutka podizanja do danas povećale 2,5 puta“, navodi se u saopĆĄtenju.

Kako se navodi, na skup su pozvani predstavnici svih banaka koje su odobravale kredite u ĆĄvajcarskim francima (CHF), predstavnici UdruĆŸenja banaka i NBS, kako bi građanima u direktnom kontaktu prezentovali sve „pogodnosti“ predloĆŸenih reĆĄenja za CHF kredite.

„Mi, zaduĆŸeni u ĆĄvajcarcima, jednom nogom smo već u ĆĄatoru. MiĆĄljenja smo da nam prihvatanjem bilo kog ponuđenog reĆĄenja ĆŸivot neće biti bolji i otplata kredita lakĆĄa, već naprotiv, da se naĆĄa ĆŸivotna agonija nastavlja“, dodaje se u saopĆĄtenju.

Skup su podrĆŸale grupe: „Dajem crveni karton“, „Novi Sad CHF duĆŸnici – zajedno smo jači“, CHF stambeni krediti OTP banke i drugi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.