U trendu

„Švajcarski kamp“ u Novom Sadu: Klijenti banaka najavili protest

Organizacija Udruženja bankarskih klijenata Efektiva najavila je da će 13. juna u Novom Sadu održati skup bankarskih klijenata zaduženih u švajcarcima, pod nazivom „Švajcarski kamp“.

„Tog dana postavićemo kamp u centru grada, u kom će svoj šator imati klijenti svake banke koja je odobravala kredite u francima i koji će simbolizovati smeštaj za naše porodice, ukoliko ostanemo bez svojih domova. Želimo da taj dan mirno i dostojanstveno ukažemo javnosti na problem sa kojim se suočava 21.000 porodica u Srbiji, sve svoje obaveze ostavljajući po strani, kako bi plaćale rate stambenih kredita, koje su se od trenutka podizanja do danas povećale 2,5 puta“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, na skup su pozvani predstavnici svih banaka koje su odobravale kredite u švajcarskim francima (CHF), predstavnici Udruženja banaka i NBS, kako bi građanima u direktnom kontaktu prezentovali sve „pogodnosti“ predloženih rešenja za CHF kredite.

„Mi, zaduženi u švajcarcima, jednom nogom smo već u šatoru. Mišljenja smo da nam prihvatanjem bilo kog ponuđenog rešenja život neće biti bolji i otplata kredita lakša, već naprotiv, da se naša životna agonija nastavlja“, dodaje se u saopštenju.

Skup su podržale grupe: „Dajem crveni karton“, „Novi Sad CHF dužnici – zajedno smo jači“, CHF stambeni krediti OTP banke i drugi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.