U trendu

Švajcarski vozovi od četvrtka samo do granice sa Italijom

CIRIH – Švajcarska i Italija će zaustaviti sve prekogranične železničke usluge od četvrtka, jer osoblje vozova nema kapacitet da izvrši bezbednosne provere na kovid-19 koje je naložila italijanska vlada, saopštile su danas Švajcarske savezne železnice (SBB).

Odluka, koja će važiti neodređeno vreme, pogađa desetine dnevnih ruta, uključujući vozove na velikim razdaljinama između Milana i Frankfurta u Nemačkoj, kao i regionalne vozove koji povezuju dve zemlje, u situaciji kada mnogi radnici svakodnevno putuju preko granice iz severne Italije u Švajcarsku, preneo je Rojters.

Švajcarska i susedne Italija, Nemačka i Francuska redukovale su vozni saobraćaj u novembru, ali sve veći broj slučajeva tokom drugog talasa infekcija podstakao je italijansku vladu da iznese nove zahteve, tako da će železnički saobraćaj biti zaustavljen kao i tokom prvog talasa pandemije.

Italija nije izričito zabranila putovanja vozom u inostranstvo, ali njeni zahtevi koji uključuju merenje temperature putnika, premašuju kapacitet voznog osoblja, rekla je portparolka SBB-a Rojtersu, što je dovelo do odluke da se zatvori švajcarsko-italijanska linija.

Vozovi Švajcarske savezne železnice saobraćaće samo do
granice sa Italijom, saopštio je SBB.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.