U trendu

Svetski investicioni fondovi u Beogradu 19. i 20. februara

BEOGRAD – U Beogradu će se 19. i 20. februara održati konfererencija „Impact 2019“, najveća konferencija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi posvećena investicijama za socijalno preduzeća i startapove, saopštili su organizatori.

Konferencija se održava u Kombank dvorani i okupiće brojne stručnjake iz regiona i sveta koji će publici predstaviti svoje fondove, akceleratore, inovacije i razvoj u oblasti socijalnog preduzetništva i startap industrije.

Na konferenciji u Beogradu učestvuje više od 60 govornika iz sedamnaest zemalja sveta, a organizatori očekuju prisustvo preko 250 učesnika.

„Na jednom mestu će se naći investitori, korporacije, fondacije, startapovi, socijalna preduzeća, ali i udruženja sa istim ciljem, da povećaju mogucnosti i prilike za srpske i regionalne startapove i socijalna preduzeća da dobiju investiciju za svoj posao“, navodi se u saopštenju.

Medu ucesnicima konferencije su predstavnici Fonda za Južni Balkan, Evropskog investicionog fonda, Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu, kao i niz pojedinačnih investitora i stranih investicionih fondova – Oltre Venture, MiLa Capital i drugi.

Agencija Brodoto i ACT Grupa iz Hrvatske prvu konferenciju održali su prošle godine u Zagrebu, a ove godine su rešili da svetske investitore socijalne ekonomije dovedu u Beograd.

Socijalna preduzeća i startapovi iz Srbije, imaće priliku da razgovaraju sa više od 30 investitora i da im predstave svoje ideje, kaže direktorka agencije Brodoto u Srbiji i organizatorka konferencije Vladica Jovanović.

(Tanjug)

Napišite komentar