U trendu

Svi koji su dobili 5.000 mogu da se prijave za još 10.000

BEOGRAD – Svih 100.000 građana koji su početkom godine ostvarili svoje pravo i dobili vaučere u vrednosti od 5.000 dianra imaće priliku da se ponovo prijave i dobiju dodatnih 10.000 dinara kako bi bili ravnopravni sa onih 200.000 sugrađana koji će od države, kako je danas najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobiti 15.000. za letovanje u Srbiji.

To je izjavila ministar trgovine turizma i telekomunikacija Tajana Matić koja je gostujući na TV Pink pojasnila da će i 200.000 građana imati pravo na vaučere za letovanje u Srbiji u iznosu od 15.000 dinara.

To su, kako je rekla, pre svega penzioneri, nezaposleni, studenti, invalidi, ratni vojni i civilini, kao i zaposleni koji ostvaruju naknade koje nisu više od 70.000.

Pravo imaju i oni koji ostvaruju pravo na tuđu negu i pomoć, socijalnu zaštitu, tu su i oni koji imaju registovana poljoprivredna gazdinstva, rekla je Matić i naglasila da ovoga puta građani od države dobijaju za letovanje 15.000 dinara.

Ponovila je da se dodatnih 100.000 vaučera odnosi na one građane koji su dobili i podigli 5.000. da se ne bi osećali oštećeno.

„Ako žele i oni od ponedeljka mogu da se prijave i da ostvare dodatnu razliku i dobiju još 10.000 dinara razlike“, rekla je ona i dodala da je princip potpuno isti kao i kada su konkurisali do sada.

Podsetila je da za 10 dana u januaru podignuto 100.000 vaučera.

Kao što je predsednk Vučić obećao i Ministarstvo finansija je pokazalo da država misli na svoje građane, a vaučeri dolaze upravo u sezoni kada svi razmišljamo gde bismo mogli da provredemo odmor, rekla je ministar.

Naglasila je da je naša turistička sezona sjajna, kao i prošla, da smo ostvarili najveći devizni prihod u istoriji srpskog turizma, te da ove godine očekujemo još veći.

„Ostvarili smo preko 5,5 miliona noćenja do sada, u Srbij iimamo porast od 140 odsto stranih trurista. Srbija jako populanrna destinacija i vaučeri su više nego potrebni, i naši građani će imati prilike da posete najpopularnije destinacije Vrnjačka Baja, Soko Baja, Kopaonik i Zlatibor“, rekla je ona.
Naglasila je da građani zahteve za vaučere mogu podnositi od ponedeljka u svim poslovnicama pošte.

Očekujemo ogroman odziv, obaramo rekorde svake godine, navela je Matić,

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.