U trendu

Tanasković: Prijavilo se 182.000 poljoprivrednih gazdinstava u elektronski regist

BEOGRAD – Prijavljivanje za elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava eRPG odvija se uspešno i u prvih 10 dana prijavilo se više od 182.000 poljoprivrednih gazdinstava, izjavila je danas ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

„Poljoprivredne savetodavne stručne službe na celoj teritoriji Srbije su maksimalno angažovane u cilju pomoći našim poljoprivrednicima, pre svega, starijima i onima kojima je potrebna podrška prilikom prijavljivanja i ažuriranja podataka“, rekla je Tanaskovićeva.

Takođe smo organizovali terenske posete najstarijim poljoprivrednicima i onima koji iz nekog razloga nisu u mogućnosti da dođu u Poljoprivredne savetodavne i stručne službe, dodala je ona.

Navela je da su službenici prošli detaljne obuke kako bi na pravi način pomogli svim poljoprivrednicima da završe proceduru na što brži i efikasniji način.

„Pored toga, obezbedili smo i kontakt centar koji takođe stoji na usluzi poljoprivrednicima za sva dodatna pitanja i pojašnjenja koja mogu dobiti besplatnim pozivom na broj 0800 106 107“, istakla je Tanaskovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.