U trendu

Telekom: Akvizicije kablovskih operatera legitiman i uobičajen poslovni potez

Kompanija Telekom Srbija odbacila je danas ocene da bi akvizicijom kablovskih operatera nastala opasnost od državne kontrole medijskog polja, i dodala da je te akvizicije javno obznanila je još pre dva meseca.

„Pitamo se kako monopolističke namere može da ima kompanija koja trenutno ima 25 odsto učešća na tržištu distribucije televizijskog sadržaja, a ne kompanija koja već ima natpolovični udeo na istom tom tržištu“, navodi se u saopštenju.

Telekom Srbija je, odgovarajući na navode televizije N1 da bi se takvom akvizicijom „otvorila nove mogućnosti kontrole (medijskog polja) od strane države“, saopštila da je još pre dva meseca objavila da planira akvizicije kablovskih operatera.

„U tom periodu nije bilo reakcije ni javnosti, ni očigledno nelojalne konkurencije. Svima koji se bave telekomunikacijama jasno je da je reč o legitimnom i uobičajenom poslovnom potezu koji nije bio stran ni ostalim učesnicima na tržištu“, navodi se u saopštenju.

Telekom je naveo da je važno da obaveste javnost da je u toku sprovodjenje najznačajnijeg investicionog plana čijom će realizacijom ta kompanija doći do milion domaćinstava u Srbiji, najsavremenijom optičkom infrastrukturom.

„Stoga se još pitamo da li je to pravi povod za napad na Telekom Srbija i plasiranje netačnih informacija ili je razlog činjenica što ovih dana sve veći broj korisnika napušta konkurenciju i svoje poverenje ukazuje uslugama Telekoma Srbija“, saopštio je Telekom.

N1 je ranije prenela nezvanična saznanja da je Telekom za kupovinu kablovskih operatera odvojio nekoliko stotina miliona evra, kao i da je spreman da te operatere kupi i po mnogostruko višim cenama od tržišnih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar