Telekom ide u korporativne obveznice – rok za upis 30 dana

BEOGRAD – Skupština akcionarskog društva „Telekom Srbija“ donela je odluku o izdavanju 2,35 miliona korporativnih obveznica čija je ukupna nominalna vrednost 23,5 milijardi dinara, navodi se u dokumentima objavljenim danas na internet stranici te kompanije.

Pojedinačna nominalna vrednost obveznica je 10.000 dinara, a one se u dematerijalizovanom obliku izdaju za kvalifikovane investitore, navodi se u odluci koju je juče donela skupstina ovog akcionarskog društva.

Rok za upis obveznica biće 30 dana od dana stupanja na snagu odluke Skupštine, a emisija će se smatrati uspelom ako u tom roku bude upisano najmanje 50 odsto ponuđenih obveznica.

Obveznice se izdaju radi finansiranja poslovnih potreba „Telekoma Srbija“, uključujući refinansiranje postojećih finansijskih obaveza i finansiranja unapređenja poslovnih aktivnosti.

Ročnost obveznica je pet godina a kuponska kamatna stopa je 3M BELIBOR + 2,95 p.p. godišnje.

Obveznice su neobezbeđenje, odnosno negarantnovane, a imaju fiksno dospeće što znači da će se glavnica u celosti otplaćivati na dan dospehca.

Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, Republika Srbija je vlasnik 58,1 odsto akcija Telekoma, 20 procenata je u vlasništvu same kompanije, a 21,8 posto akcija je u rukuma fizičkih lica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.