U trendu

Telekom se širi, otvara poslovnicu u Severnoj Makedoniji 16. novembra

BEOGRAD – Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da će Telekom otvoriti 16. novembra prvu poslovnicu u Severnoj Makedoniji i najavio da će se se Telekom zahvaljujući partnerstvu sa Vodafonom dodatno širiti.

„Krećemo sa satelitskom televizijom, a u martu ili aprliu krećemo i sa mobilnom telefononijom u Severnoj Makedoniji“, rekao je Lučić gostujući na TV Prva.

Dodao je da će prva poslovnica u Severnoj Makedoniji biti otvorena u centru Skoplja.

Kaže da je planirano i otvaranje poslovnica Telekoma u Nemačkoj i Švajcarskoj u prvom kvartalu naredne godine, zbog sitaucije sa koronom u tim zemljama.

„Nemačka je imala dosta lokdauna zbog korona, što je sprečilo brzi razvoj. Tako da je sledeća zemlja gde ćemo otvoriti oko 30 poslovnica u svim gradovima gde je naša dijaspora jeste Nemačka“, naveo je Lučić.

On je istakao da će partnerstvo sa Vodafonom omogućiti Telekomu dodatno širenje.

„To će nam dati prostora da krenemo u dodatno širenje, ovaj sporazum nam omogućava da dugoročno smanjimo cene investicija, tako što ćemo smanjiti jedinične cene opreme“, naglasio je Lučić.

Govoreći o ugovoru sa Vodafonom, Lučić je istakao da je to najveći telekomunikacioni operater Evropi, kao i jedan jedan od najavećih u svetu.

„Vodafon ima globalno više od 300 miliona korisnika u mobilnoj telefoniji i 27 miliona fiksnih internet korisnika. Takođe, Vodafon je uvek bio brend za inovativnost. To je najbrža rastuća 5G mreža u svetu i ima najveći broj servisa i uređaja kojima se upravlja preko 5G interneta. Takođe, ima više od 100 miliona takvih uređaja. Radi se o najjačem telekomunikacionom operateru na svetu“, naglasio je Lučić.

Kaže da će to partnerstvo dosta doprineti korisnicima Telekoma, pošto će se brzo implementirati svi digitalni servisi koje Vodafon ima na globalnom nivou.

„Sledeće godine će se kod nas krenuti sa razvojom 5G tehnologije, koja ne znači samo ubrzani internet već i razne mogućnosti koje će biti od ‘mobilnog ka korisniku’ i mi ćemo ovim sporazumom sva svetska iskustva odmah moći da implementiramo, kao i sve servise“, naveo je Lučić.

Kako je rekao, Telekom dosta dobija partnerstvom sa Vodafonom i u segmentu nabavki, jer će to doneti nabavku telefona i opreme po nižim cenama.

„Mi smo, ipak, u svetskim merilima mali operator, a koji imaju malu pregovaračku snagu kada se nabavlja telekomunikaciona oprema – telefoni i IT oprema. Sa Vodafonom dobijamo globalnu pregovaračku snagu, što će nam omogućiti značajno bolje cene telekomunikacione i IT opreme i telefona, i za nas značajno veći profit i prihod“, naveo je čelnik Telekoma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar