U trendu

Tesla privremeno obustavlja proizvodnju u Kaliforniji?

NJUJORK – Kompanija „Tesla“ je obavestila radnike da će privremeno obustaviti deo proizvodnje u svojoj fabrici za montažu automobila u Kaliforniji, izvestila je danas agencija „Blumberg NJuz“, pozivajući se na neimenovani izvor upoznat s tim pitanjem.

Radnicima na proizvodnoj liniji Modela 3 u Frimontu rečeno je da njihova linija neće raditi od 22. februara do 7. marta, navodi njujorška agencija, a prenosi Rojters.

Britanska agencija napominje da u informaciji nisu objašnjeni razlozi obustave proizvodnje, te da komentar iz „Tesle“ nije bilo moguće odmah dobiti.

Takođe nije jasno koliki će obim ili prihod „Tesla“ izgubiti zbog zaustavljanja pogona u Frimontu, koji ima godišnji proizvodni kapacitet od 500.000 komada Modela 3 i modela Y zajedno.

„Tesla“ je prošlog meseca saopštio da bi mogao da se suoči sa privremenim negativnim uticajem na proizvodnju zbog globalne nestašice poluprovodnika.

Nekoliko proizvođača automobila, uključujući DŽeneral Motors, Folksvagen i Ford Motor, takođe je pogodila nestašica čipova, primoravši ih da smanje proizvodnju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.