U trendu

Tomislav Momirović: „Beovoz treba da ide do Pančeva“

BEOGRAD – Moja ideja je da Pančevo integrišemo u Bevoz, jer to jedino ima saobraćajnog smisla, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon sastanka sa članovima Američke privredne komore u Srbiji.

„Do sada nisam uspeo, ali ću se i dalje truditi da to uradimo, jer nema logike da građani Pančeva ne budu uključeni u Beovoz. Radimo na tome i ubeđen sam da ćemo uspeti da u Beovoz integrišemo i Pančevo“, rekao je Momirović odgovarajući na novinarsko pitanje.

Rano je govoriti o ceni beogradskog metroa

Cena izgradnje metroa u Beogradu zavisiće od ugovora koji budemo potpisali sa izvođačem, sada je preuranjeno da o tome pričamo, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, nakon sastanka sa članovima Američke privredne komore u Srbiji (AmĆem).

„Posle 51 godine prazne piriče o metrou, ulazimo u fazu početka radova na metrou. Ovaj projekat nam ne donosi političku korist, jer će svoje najveće saobraćajne i građevinske koristi doneti za 10 godina. Prema razgovoru sa inženjerima iz „Ežisa“, to će biti najbolji metro na svetu u ovom trenutku, a kolika će biti njegova cena zavisiće od ugovora koji budemo potpisali. Sada pričati o tome je zaista preuranjeno i bilo bi do kraja neodgovorno“, rekao je Momirović.

Američke firme zadovoljne ulaganjem Srbije u infrastrukturu

Vlada Srbije je okrenuta širenju biznisa i ekonomske saradnje i davanju podrške komapnijama, a Srbija je danas najotvorenija zelja u Evropi, jer samo u nju možete da uđete bez vize iz svih krajeva sveta, što je fenomenalna prilika za biznis, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović na sastanku sa članovima Američke privredne komore u Srbiji.

„Priotiret Vlade je Otvoreni Balkan. Ako je EU model i ako su najveće dobiti EU promet ljudi i roba i jedinstvena valuta, zašto to ne bismo to imali na Balkanu umesto da prolazite kroz nekoliko graničnih procedura“, rekao je Momirović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.