U trendu

Tončev i Das Capital Group o investiciji u Vlasinski kraj

BEOGRAD – Moguća investicija veća od pola milijarde evra u Vlasinski kraj bila je tema danasnjeg sastanka ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva sa predstavnicima investicionog fonda „DAS Capital Group“ i Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

U saopštenju sa sastanka navodi se da ta investicija podrazumeva više od 10.000 novih radnih mesta.

Tončev je naglasio da je jug Srbije bogat prirodnim i ljudskim resursima i zaslužuje da bude nosilac privrednog i ekonomskog razvoja države.

„Zaštita životne sredine je prioritet, a na ovaj način Vlasina postaje evropski eko biser. Višestruki je značaj ovog projekta za našu zemlju i zato će nam sledeći korak biti sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem“, izjavio je on.

Navodi se da projekat „DAS Capital Group“ podrazumeva izgradnju hotela, vila, golf terena, zabavnog i sportskog, zdravstvenog i ski centra, marine, te komercijalni kompleks sa najvišim kvalitetom izgradnje i upravljanja.

Dodaje se da je poseban akcenat stavljen na ekološki momenat, odnosno očuvanje životne sredine, po čemu je Vlasinsko jezero nadaleko poznato.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.