U trendu

TOS i Udruženje za razmenu obrazovanja između Kine i Srbije jačaju saradnju

BEOGRAD – Trećeg dana 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, Turistička organizacija Srbije (TOS) i Udruženje za razmenu obrazovanja između Kine i Srbije potpisali su danas Memorandum o saradnji koji će dodatno unaprediti saradnju dve zemlje, saopštio je TOS.

Memorandum su potpisali Jang Sijaolijang, potpredsednik Udruženja i Marija Labović, direktor TOS-a.
Memorandum o saradnji dodatno će unaprediti saradnju dve zemlje, uspostavljanjem i razvojem razmene znanja, ideja i pozitivnih iskustava stručnjaka i praktičara, ali i studenata iz oblasti turizma.
Kako je naveo TOS, zajedničkim organizovanjem edukativnih radionica, konferencija i projekata, uz ukupnu međusobnu podršku i pomoć u oblasti turizma, umnogome će doprineti unapređenju kinesko-srpskih odnosa i u svim drugim aspektima.

„Memorandum koji smo danas potpisali predstavlja dogovor dve zemlje da ove godine nastavimo sa edukativnim radionicama namenjenim, na prvom mestu, turističkoj privredi, tu mislim na hotele i druge smeštajne kapacitete, na turističke agencije, ali i na lokalne turističke organizacije kako bi se bliže upoznali sa preferencijama i potrebama kineskih turista kada su na nekoj od destinacija u Srbiji“, rekla je Labović.

Prema njenim rečima, kineski turista kada dođe u Srbiju prepozna te detalje, koji zaista puno znače jer pokazuju, na prvom mestu, koliko su dobrodošli u Srbiju i koliko se vodi računa da budu zadovoljni posetom Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.