U trendu

TOS: Prva post kovid grupa turista iz Kine doputovala u Srbiju

BEOGRAD – U Srbiji boravi prva grupa turista koja je iz Kne došl posle korone, odnosno pošto je kineska nacionalna turistička uprava objavila da turističke agencije iz Kine mogu da organizuju grupna putovanja po Srbiji, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije.

TOS navodi da su prvi post kovid turisti iz Kine stigli u subotu, 18. marta, u organizaciji jedne od najvećih agencija iz Kine, CYTS, dan nakon što je to odobreno i da im je organizovan svečani doček.

„Kina je bila na prvom mestu po dolascima u 2019. godine, a druga po noćenjima i verujemo da će se, u skladu sa novim okolnostima, taj trend u 2023. godini nastaviti“, navodi se u saopštenju.

Srbija je bila prva zemlja u Evropi koja je uvela bezvizni režim za državljane Kine, a ono što Srbiju kao destinaciju čini još atraktivnijom jesu dva direktna leta koja danas postoje između Srbije i Kine (do Pekinga i do Tjendžin -a).

Turistička organizacija Srbije je u kontinuitetu organizovala promotivne aktivnosti i promovisala turističku ponudu Srbije u Kini i tokom pandemije, kada turisti nisu mogli da putuju u Kinu niti da dolaze iz ove zemlje.

„Kroz naše kampanje obezbedili smo da turisti imaju dovoljno informacija, zato možemo da kažemo da smo spremni i sada kada smo na listi zemalja gde su omogućena grupna putovanja imamo sve razloge da verujemo da će broj turista iz Kine biti u ozbiljnom porastu“, istaknuto je u saopštenju TOS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.