U trendu

TOS: Veliko interesovanje za doček NG u banjama i planinama

BEOGRAD – Direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović kaže da se banjski i planinski centri u Srbiji uspešno pripremaju za doček Nove godine i da je interesovanje za doček 2022. na ovim destinacijama veliko.

„Rezervacije su već počele, a neki od smeštajnih kapaciteta beleže zauzetost i veću od 70 odsto za novogodišnje praznike, tako da očekujemo da će popunjenost biti velika kako za novogodišnje praznike tako i za zimski raspust“, rekla je Labović za Tanjug.

Kada je o banjama reč, ističe da je trenutno najveće interesovanje za Vrnjačku Banju, Sokobanju, zatim Lukovsku kao i Prolom banju.

„Takođe je veliko interesovanje i za planinske centre, a prema našim informacijama rezervacije su uveliko krenule i procenjuje se da će popunjenost biti maksimalna“, navodi ona.

Dodaje da je interesovanje za banjske i planinske destinacije veliko ne samo za novogodišnje praznike nego i tokom celog januara pa i februara, jer su recimo neki kapaciteti već rezervisani za Sretenje.

Banje prednjače u interesovanjima za ovaj mesec, pa je prema rečima naše sagovornice, za sledeći vikend u nekim banjama, zauzetost kapaciteta veća od 80 odsto.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i njenom uticaju na doček u banjama i planinama, Labović kaže da se nada da će ona biti bolja nego prošle godine i da će joj se zaposleni u turizmu svakako prilagoditi.

„Epidemiološka situacija je sve nas u turizmu naučila da budemo spremni da brzo reagujemo i da se prilagođavamo novonastalim situacijama, što nam veoma otežava posao. Ugostitelji će se prilagoditi merama, a mi kroz naše promotivne kampanje pozivamo i putnike i pružaoce usluga da se pridržavaju epidemioloških mera“, kaže Labović za Tanjug.

Dodaje da će to raditi i kroz promotivnu kampanju „Biram srcem biram Srbiju“, koja počinje u ponedeljak.

„Njome ćemo pozivati naše građane i strance da svoj zimski odmor provedu u Srbiji“, navodi Marija Labović.

Ističe da će se kampanja namenjena domaćim gostima raditi kroz razne vidove komunikacije a ona namenjena turistima iz inostranstva će se odvijati digitalno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar