U trendu

Tradicionalna Roštiljada održana u Leskovcu

Tradicionalna 33. po redu Roštiljada u Leskovcu i ove godine je privukla veliki broj posetilaca koji su mogli da uživaju u gastronomiji i bogatom zabavnom programu.

Ova manifestacija, koja se tradicionalno održava krajem avgusta, postaje najveći gastronomski događaj na prostoru Balkana i jedna od najvećih u Evropi, rekla je Tina Stojanović PR turističke organizacije Leskovca.

„Zaista je ova manifestacija prioritetna za naš grad s obzirom na broj izlagača, na sve prateće sadržaje, na posetioce, sigurno je jedna od najvažnijih i najznačajnijih u republici“, istakla je Stojanović.

Prema procenama organizatora, tokom sedmodnevnog trajanja Roštiljade bude više od pola miliona ljubitelja dobre hrane i kvalitetnog provoda, a taj broj se sveke godine povećava.

„Stranci su sve češći gosti na manifestaciji tako da ih bude iz svih krajeva Evrope i sveta. Najverniji su na ovom festivalu naši dragi gosti iz regiona, najviše posetilaca je iz Severne Makedonije, Bugarske i Slovenije, oni najčešće dolaze“, kazala je Stojanović.

Duž glavne ulice u Leskovcu bili su postavljeni štandovi ugostitelja iz tog kraja ali i iz drugih delova zemlje.

„Pored degustacije najukusnijih specijaliteta koji su proslavili naš grad, posetioci mogu da prisustvuju bogatom kulturno-zabavnom programu koji prati manifestaciju. Takođe, nešto što je i obeležje manifestacije jesu i brojna takmičenja koja organizujemo, a to su takmičenja u pripremi najveće pljeskavice, takmičenje u pripremi pljeskavice iz ruke, a i majstori roštilja imaju priliku da se nadmeću“, objašnjava Stojanović.

Na kraju manifestacije ponovo je oboren rekord ,napravljena je pljeskavica od 80 kilograma roštiljskog mesa, koja je teža od prošlogodišnje za čak 12,7 kilograma.

Sopstveni rekord oborili su majstori roštilja, ekipa leskovačkog restorana „Koliba“ Predrag Lazarević i Ljubiša Đorđević, Ivica Zdravković i Vojin Cvetković.

Tokom trajanja Roštiljade utroši se više od 50 tona mesa.

Prilog Kineska Medijska Grupa -CMG.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar