U trendu

Transfera otvorila logišticki centar u Novim Banovcima

BEOGRAD – Logistički centar domaće kompanije za transport i logistiku „Transfera“ otvoren je danas u industrijskoj zoni u Novim Banovcima nadomak Beograda, a generalni direktor kompanije Duško Radović rekao je da je ovom investicijom od 14 miliona evra otpočelo novo poglavlje u razvoju kompanije.

On je, na svečanosti povodom otvaranja Centra, najavio da je cilj kompanije „Transfera“, koja zapošljava više od 360 ljudi, među kojima je 100 inženjera, nastavak širenja poslovanja na druga tržišta, kao i nastavak izgradnje logističkog parka, čija je sledeća faza radova predviđena za narednu godinu.

Novi Centar prostire se na površini od 30.000 metara kvadratnih i opremljen je najsofisticiranijom tehnologijom za upravljanje skladišnim operacijama.

Radović je istakao da je veoma ponosan na ovu investiciju u Novim Banovcima i dodao da je ovaj projekat započet u junu 2021 godine.

Zahvalio je svim partnerima, stručnjacima, predstavnicima iz Ministarsva finansija, Uprave carine, javnih institucija i lokalnih samouprava zahvaljujući kojima je ovaj projekat završen u rekordnom roku.

„U veoma izazovnim periodu korona virusa i aktuelnih dešavanja koja su uticala na transport i logistiku širom sveta, uspeli smo da u rekordnom roku završimo jedan od najvećih logističkih objekata u regionu. Ponosan sam na činjenicu da je ‘Transfera’ stoprocentno srpska kompanija i da smo za devet godina postojanja postigli uspeh koji nas je pozicionirao kao jednog od lidera na logističkom tržištu Srbije i regiona“, kazao je Radović.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić i predsednik izvršnog odbora Raiffeisen banke Zoran Petrović, kao i oko 250 gostiju.

Predsednik Unije poslodavaca i predsednik Skupštine PKS-a Nenezić poručio je da kompanija „Transfera“ može da posluži kao primer dobre prakse ostalim kompanijama u zemlji, jer nastavlja da širi svoje poslovanje i povećava broj zaposlenih.

Naveo je da je cilj kompanije da se godišnji prihod sa oko 60 miliona evra koliki je bio 2021. godine poveća na više od 90 miliona evra do kraja ove godine.

„Logistički centar je samo prvi korak u razvoju logističkog parka, koji će doprineti kako razvoju lokalne samouprave, tako i poslovanju u čitavoj zemlji. Želim da kompaniji da ostvari ono o čemu su sanjali“, rekao je Nenezić.

Predsednik opštine Stara Pazova Radinović kazao je da će kompanija do kraja godine zaposliti oko 400 ljudi, što će doprineti smanjenju nezaposlenosti u zemlji.

Zahvalio je rukovodstvu kompanije što je za izgradnju ovako značajnog i velikog projekta odabralo upravo njegovu opštinu.

„Mi kao rukovodstvo Opštine težimo kontinuiranom razvoju privrede, o čemu svedoči i nezaposlenost stanovništva od samo tri procenata, a ova investicija svakako će doprineti da taj procenat bude još niži upravo zbog otvaranja novih radnih mesta“, ocenio je Radinović.

Ispred Rajfajzen banke Petrović je istakao da je saradnja banke i kompanije „Transfera“ primer kako treba da izgleda odnos partnera koji imaju poverenja jedni u druge, sa vidljivim rezultatima.

Nakon svečanog otvaranja i presecanja crvene vrpce, gosti su obišli skladište i objekat novog Logističkog centra.

„Transfera“ ima trenutno više od 800 carinskih operacija na dnevnom nivou, a u okviru logističkog centra realizuje se oko 300 njih, dok kompanija transportuje 350 pošiljki dnevno u međunarodni saobraćaj.

Kompanija ima 20 kancelarija u Srbiji, kao i predstavništva u Italiji i Kini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.