U trendu

Traži se adekvatan brod za liniju Bar-Bari

PODGORICA – „Barska plovidba“ konstantno pokušava da nađe i kupi adekvatan brod koji bi bio korišćen na liniji Bar – Bari, izjavio je izvršni direktor te firme Tihomir Mirković.

On je za podgoričku Pobjedu rekao da još nije pronađen brod za koji bi sa sigurnošću moglo da se kaže da je nejadekvatniji za tu liniju, ali i istakao da se brodovi starosti preko 30 godina na tržištu prodaju po cenama od sedam, osam pa i više miliona evra, prenosi portal Analitika.

„Nije jednostavno obezbediti sredstva čak i za brod tih godina starosti, a pogotovo ne za noviji i skuplji brod“, rekao je Mirković.

Prema njegovim rečima, „Barska plovidba“ ima dobru saradnju s kompanijom Jadrolinija iz Rijeke, koja sa brodom „Dubrovnik“ održava liniju Bar – Bari.

„Brodom ‘Dubrovnik’ je pre nekoliko dana prevezen rekordan broj od 1.250 putnika na jednom putovanju. Obale Crne Gore i Italije brod ‘Dubrovnik’ će spajati do kraja novembra kada ćemo sumirati rezultate od putničkog saobraćaja za ovu godinu“, kazao je Mirković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.