U trendu

Troškovi održavanja samita G7 u Kornvolu – 81 milion evra

LONDON – Troškovi održavanja samita G7 u oblasti Kornvol u Velikoj Britaniji sledeće nedelje bi mogli da premaše sumu od 70 miliona funti (81 milion evra).

Oko 6.500 policijaca će obezbeđivati događaj u selu Karbis bej, blizu grada Sent Ajvs u periodu između 11. i 13. juna, a osim njih, doći će još 5.000 pripadnika bezbednosnih službi iz Kornvola i okruga Devon, što se naziva „najvećom bezbednosnom operacijom u istoriji Kornvola“, preneo je danas Gardijan.

Već su postavljene čelične ograde visoke deset metara pored obale rizorta koje će učiniti bezbednim predsednika SAD DŽoa Bajdena prilikom prvog prekookeanskog putovanja kao predsednik Amerike, na samitu čiji je domaćin premijer Velike Britanije Boris DŽonson.

Putevi će biti zatvoreni i biće postavljeni policijski punktovi širom okruga, počev od srede, na aerordomu Njukvej, u Falmutu, gde će biti stacionirani predstavnici međia.

Takođe će policija osiguravati najavljene proteste u gradovima Truro i Falmut.

Samit G7 će ugostiti lidere iz sedam zemalja: Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Japana, Velike Britanije i SAD, a ove godine su kao specijalni gosti pozvane delegacije iz Australije, Južne Afrike, Indije i Južne Koreje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.