U trendu

Turistička kampanja „Biram Srbiju“ u Sokobanji

SOKOBANJA -Turistička organizacija Srbije (TOS) je u saradnji sa Turističkom organizacijom Sokobanje organizovala studijsku posetu predstavnika naših medija u cilju promocije kampanje posvećene domaćim turistima.

Kampanja se ove godine odvija pod sloganom „Biram Srbiju“, a započeta je 17. maja i trajaće sve do kraja juna, saopštila je TOS.

Fokus ovogodišnje kampanje predstavljaju aktivan odmor i odmor u prirodi, kulturno-istorijsko nasleđe i gastronomija, a upravo iz ovog razloga je Sokobanja izabrana kao prva destinacija koja je uključena u ovu kampanju, jer nudi sve ove turističke proizvode na jednom mestu.

O značaju domaćih turista direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović govorila je na konferenciji za medije, organizovane u svečanoj sali Opštine Sokobanja.

„TOS je poslednjih šest godina u kontinuitetu radila na promociji Srbije kao destinacije domaćim turistima. Subvencionisana mera Vlade Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kroz vaučere, je značajno doprinela da Srbija ima kontinuirani rast broja domaćih turista, ali i da je sve veći broj smeštajnih kapaciteta koji se registruju za prihvat vaučera“, kazala je Labović, navedeno je u saopštenju.

Predstavnici medija su prilikom trodnevne posete Sokobanji obišli izletište Lepterija, sa crkvom Rođenja presvete Bogorodice, centar Sokobanje i Tursko kupatilo „Amam“, banju Jošanicu čija je privatizacija u planu, zajedno sa crkvom Uspenja Presvete Bogorodice, karakterističnoj po ikoni koja prikazuje Isusa u tri starosna doba, kao dečaka, odraslog čoveka (u vreme raspeća) i starca, kao i crkvu sv. Dimitrija.

Poseta je nastavljena obilaskom sela Vrmdža, gde su mediji upoznati sa ponudom vezanom za turistički proizvod „Srbija – otvorena kancelarija“, kao i proizvodnjom hrane dobijenom od organskih namirnica karakterističnom za ovo selo.

Tokom trećeg dana, novinari su obišli dobitnika Turističkog cveta za 2019. godinu, smeštajni objekat „Nataly Spa“, novoizgrađenu letnju pozornicu „Vrelo“ i fabriku za preradu bilja „Adonis“, zatim su obišli vodopad Ripaljka i izletište Kalinovica na planini Ozren.

Sokobanja predstavlja lidera u broju prijavljenih za korišćenje vaučera, ali i broja objekata za smeštaj koji primaju vaučere, a u kratkom vremenskom periodu ostvaren je izuzetan rast broja noćenja.

Sokobanja je u periodu od 2014. godine do 2020. godine ostvarila rast od 207 odsto u broju realizovanih noćenja, pa je tako sa oko 200.000 noćenja, došla do cifre od oko 650.000 noćenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.